Nieuwsbrief 19 december 2019

Beste ouders,

Vandaag vieren we op school Kerstmis. De kinderen zijn vandaag om 12.15 uur vrij.

Vanaf 17.15 uur gaan de poorten van onze school open en gaan de kinderen naar hun eigen klas voor de Kerstviering. Het is de bedoeling dat alle kinderen om uiterlijk 17.30 uur in de eigen klas aanwezig zijn. De viering in de klas start dan en duurt tot 18.30 uur. duurt tot 18.30 uur.

U bent als ouder van harte welkom op de speelplaats om daar, tijdens de viering van de kinderen, te blijven. In een sfeervolle omgeving kunt u genieten van een drankje en iets lekkers.

Een Kerstmuziekje en verlichting zorgen voor gezelligheid en verbondenheid. Ik hoop dan ook veel ouders te mogen begroeten. Ná de viering lopen leerkrachten met de kinderen naar buiten waar zij ook nog even kunnen genieten van de Kerstsfeer op de speelplaats. Het schoolplein blijft tot 19.00 uur open. Mocht het regenen op deze avond, dan kunt u terecht in de aula.

Dan aandacht voor het volgende:
Onze school is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Er is een groep bijgekomen, in de gang van de school wordt het drukker en ook op de speelplaats zien we steeds meer kinderen. Het is van groot belang dat we als school inspelen op deze veranderende situatie.

De visie van onze school is hierbij leidend:

  • De ontwikkeling van de leerling staat centraal
  • De school is een plek waar leerlingen zich veilig en prettig voelen
  • We stimuleren leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor eigen keuzes
  • De leerkrachten begeleiden leerlingen hierbij

Hoe spelen we in op de drukte en deze situatie?
We hebben met het team afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimtes, het spelen op de speelplaats en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om elkaar aan te spreken op deze afspraken.

Wat houdt dit concreet in? Wat gaan onze leerlingen hiervan merken?

  1. We spelen vanaf 6 januari in 2 groepen buiten (één deel van 12.00 tot 12.30 en het andere deel van 12.30 tot 13.00 uur). Op deze manier is het minder druk op de speelplaats en kan er beter gesurveilleerd worden waardoor het voor leerlingen veiliger en prettiger is om buiten te spelen.
  2. Met de leerlingen worden duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van gezamenlijke ruimtes (bibliotheek, toiletten). Het zelfstandig werken op de gang of in een leeg lokaal gaat op basis van vertrouwen. Dit moet begeleid worden door de leerkracht en vereist afstemming tussen leerling en leerkracht. Ons doel blijft om leerlingen te stimuleren zelf keuzes te maken. Dit leerproces, gunnen we ieder kind.
  3. Dit punt heeft indirect ook te maken met de drukte op school. De toiletten worden ook frequenter gebruikt en dit houdt in dat ze ook sneller vies worden. Ook hier zal zichtbaar en ruikbaar iets gaan veranderen. In de Kerstvakantie worden de toiletbokken aangepast, zodat ze voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne.

We gaan dus weer met een frisse start het jaar 2020 tegemoet. Een jaar waarin ons nieuwe schoolplan in werking gaat treden. Dit nieuwe plan wil ik u graag presenteren. Hiervoor wil ik dan ook ouders uitnodigen op dinsdagavond 21 januari om 19.30 uur in onze aula.

Ik zal u tijdens deze presentatie vertellen hoe wij de komende jaren op onze school willen werken, wat daarvoor nodig is en op grond waarvan wij keuzes maken. Interessant? Ik hoop van wel en daarom hoop ik ook op een grote opkomst.

Ik wil u namens ons hele team, fijne dagen toewensen. Geniet van het samenzijn en sluit 2019 op een fijne manier met elkaar af. We zien elkaar weer op 6 januari.

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen

Nieuws vanuit de onderbouw

Thema Sprookjes
Na de kerstvakantie, maandag 6 januari, zal het thema ‘Sprookjes’ starten in de onderbouw. We zullen aan de slag gaan met allerlei verschillende sprookjes. Het voorlezen en naspelen hiervan en we zullen zelf sprookjes gaan maken. De thema-afsluiting zal zijn op vrijdag 7 februari. Dan is iedereen welkom in ons eigen ‘Sprookjesbos’.
Voor het thema zijn we op zoek naar verkleedkleren, sprookjesboeken en/of andere aankleding voor de klassen. Mocht u thuis iets hebben wat aansluit, mag het mee naar school!
De laatste natuurles van 2019!

Op vrijdag 13 december was het alweer tijd voor de laatste natuurles van 2019. Tijdens deze les kregen de kleuters les van leerlingen uit groep 7 en 8. Samen met meneer Jaël hebben ze de les voorbereid en zijn ze samen met de drie kleuterklassen aan de slag gegaan. De oudere leerlingen hebben op geheel eigen wijze de kleuters van alles geleerd over verschillende dieren in de natuur. Via verschillende filmpjes, verhalen en beweegactiviteiten weten de kleuters nu meer over de spreeuw, de stier en de wolf. Mooi om te zien dat leerlingen van onze school op deze manier van elkaar kunnen leren!

Sport BSO Pellikaan

Achter de schermen bij Pellikaan is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een vernieuwde Sport BSO en wat zijn we trots op het eindresultaat! De GGD heeft de inspectie inmiddels uitgevoerd en vanaf 2 januari zijn we open en kunnen kinderen gaan sporten en bewegen na school. We maken gebruik van de tennisbanen (binnen en buiten), padelbanen, squashbanen en andere faciliteiten van Club Pellikaan. Maar we gaan ook de bossen in en lekker buiten spelen in de speeltuin. We halen kinderen gratis op van scholen in Tilburg-West, Oud-Noord, Loon op Zand en Kaatsheuvel.

Contact
Lijkt je dit wel iets? Op onze website kun je alvast de foto’s en video bekijken en vraag je ook meteen een rondleiding aan: www.kinderstadtilburg.nl/pellikaan

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Jurgen Wens
Directeur Sport BSO Pellikaan
06-83201836
j.wens@kinderstadtilburg.nl

Scroll naar boven