Basisartikel Parkeergedrag ouders bij scholen

Directeur waarschuwt voor onveiligheid rond school:

“Kinderen zien niet of er verkeer aankomt”

De onveiligheid rond de basisschool heeft voortdurend onze aandacht. Ouders halen of brengen hun kinderen met de auto. Omdat het aantal parkeerplaatsen beperkt is, parkeren ouders hun auto op de stoep of op de hoek van de straat. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties voor kinderen die op de fiets of lopend van en naar school gaan. Maar ook voor eventuele hulpdiensten die er niet door kunnen.

Meneer Roberto: “Kinderen moeten de straat oversteken tussen de her en der geparkeerde auto’s en overzien door de auto’s niet meer goed of er verkeer aankomt. Ambulance, brandweer en politie kunnen er niet snel door en bussen die niet kunnen stoppen bij de halte moeten midden op de rijbaan stoppen. Ook dat is onveilig.”

Veiligheid van anderen

Denk als ouder daarom niet alleen aan de veiligheid van uw kind, maar ook aan de veiligheid van anderen, adviseert de politie. “Parkeer altijd op een parkeerplaats. Desnoods iets verder van de school vandaan. En woont u niet te ver weg, breng uw kind dan liever lopend of op de fiets.”

Uw wijkagent

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.

Scroll naar boven