Biolab en moestuinen update

In de afgelopen weken hebben de kinderen uit de groep van juf Kim veel geleerd in het Biolab. Zo hebben ze geleerd over zaaien, planten, verzorgen en onderhouden van planten. Over hoe iets groeit onder de grond. Maar ook over amfibieën en hoe zij leven.

Maar tijdens de Biolab lessen leren de kinderen niet alleen over dieren en planten. Door een combinatie van leren en doseren ontstond een fijne band tussen de kinderen. Ontdekken van wie je op aan kan, hoe je je grenzen bewaakt, hoe vriendschap werkt, ook dat is natuur.

Er kwam werkelijk van alles voorbij rond het thema natuur. Wat te denken van duurzaamheid? Hoe zou je je school graag willen zien en wat kan er beter? Mariëtte dacht daarbij aan meer kleur op de school. Toen hebben een poging gedaan met mos-graffiti. Bij de ingang van de school hebben we op de muur het woord “Biolab” geschreven met mos. Helaas is het niet goed nat gehouden en dus komt de mos niet op. Maar we geven niet op, met groep 8 gaan we een nieuwe poging wagen.

Moestuinen

De natuur om ons heen levendig houden vraagt net iets meer als je er ook meer van wilt maken. Het is dus belangrijk om het goed te onderhouden. In het Biolab zelf wordt regelmatig water gegeven aan de planten uit alle klassen. En nu het weer beter wordt, gaan we vaker naar buiten. Er staat al knoflook in de moestuin van de peuters (bak dichtst bij het Biolab) en in de middelste bak staan bonen. Juf Janneke en Juf Imme zorgen samen met Natuurpedagoog Jael voor de moestuinen. Ook de Wipwap heeft een eigen moestuin (bak naast de knoflook).

Helpen?

Dit alles onderhouden vraagt inbreng van iedereen. Zo moet er water worden gegeven en eventueel extra worden onderhouden in de vakanties. Wie zich geroepen voelt of iets wil bijdragen is daarom van harte welkom. Als dit goed verloopt kunnen we ook het aquarium met vissen verzorgen. Ook het terrarium komt dan in beeld. Zo draaien we samen een natuurschool om trots op te zijn!

Scroll naar boven