Er mag gespuwd worden op het schoolplein!

Groep 8 boetseerde en glazuurde in een tijdsbestek van 5 weken, prachtige waterspuwers voor het schoolplein.

Tijdens het Wandelbosfestival kon er gestemd worden door ouders, leerkrachten en kinderen.

De 6 uitgekozen waterspuwers worden blijvend opgehangen op het schoolplein en gaan echt water spuwen uit misschien wel oren, neus, ogen en mond.

Ik had graag gezien dat er meer waterspuwers mochten hangen want er zijn prachtige werkstukken gemaakt die helaas niet gekozen zijn. Vanwege de druk van het water en de financiën kunnen we er maar 6 laten werken.

Het is zeer uniek en bijzonder voor een schoolplein dat er een fontein komt met 6 werkende waterspuwers.

De metselaar Mathijs is nu een waterbak aan het maken. Als je goed kijkt zie je op de bak de oude vogel reliëfs, gemaakt door de leerlingen van groep 6 uit het schooljaar 2015-2016. Ze zijn hergebruikt. Het paneel van de graffiti wordt ook hergebruikt om de werkstukken aan op te hangen.

Meneer Martijn van de bovenbouw gaat de waterspuwers laten werken door er een buizenstelsel met kraantjes op te bouwen achter de wand, waar de waterspuwers aan worden opgehangen.

Zo ontstaat een gezamenlijk product van leerkrachten, kinderen en ingehuurde kracht Mathijs in samenwerking met het atelier. Nu hopen dat op de valreep van de opening van het Kurkuma project alles werkt en de wethouder het mag openen.

Duimen en dan is er waterpret!

Ceciel van der Weide
www.cecielvanderweide.nl

Scroll naar boven