Expositie Van Kopstuk tot Boegbeeld

Op vrijdag 6 april opent de tentoonstelling ‘Van Kopstuk tot Boegbeeld’ met werken in klei gemaakt door mensen uit Tilburg en omstreken. De makers zijn cursisten van beeldend kunstenaar en docent Ceciel van der Weide, die dit jaar het 15-jarig bestaan viert van haar atelier. De cursisten organiseren de expositie als hommage aan hun docent.

In 15 jaar tijd begeleidde Ceciel van der Weide honderden vrouwen, mannen en kinderen in het vormgeven in klei. Onder haar enthousiaste leiding ontstonden prachtige beelden, variërend van portretten, stillevens, wandsculpturen en keramiek. De expositie laat een selectie zien van de beste ‘kopstukken’ die in het atelier van ‘boegbeeld’ Ceciel van der Weide zijn ontstaan.

De expositie is in atelier-complex NS16 aan NS Plein 16. De opening is op vrijdag 6 april om 19.30 uur.

Het openingswoord wordt gedaan door Dorette Kuipers (chiefeditor/director Avro Tros tv). De muzikale begeleiding door gitarist Eric Meijer.

De tentoonstelling is daarna te bezoeken op 7 en 8 april, en van donderdag 12 tot en met zondag 15 april tussen 13 en 17 uur. Tijdens de laatste expositie dag op 15 april is er om 11.00 uur een koffieconcert van flamencogitarist Maurice Leenaars. Tijdens de laatste expositie dag op 15 April is er om 11.00 uur een koffieconcert van flamencogitarist Maurice Leenaars. De entree is 10 euro, aanmelden kan via info@kunstdichterbij.nl. Voor meer informatie www.cecielvanderweide.nl

Scroll naar boven