Gezonde school

Zoals u weet zijn wij als school bezig met gezondheid. Hierbij is zowel de gezondheid van onze leerlingen als de kennis over gezondheid erg belangrijk. Om deze kernwaarden van onze school nog duidelijker naar buiten te laten treden zijn wij bezig met het behalen van de gezonde school vignetten. Het eerste vignet wat wij als school graag willen gaan behalen is het gezonde school vignet: Bewegen en Sport. Om dit vignet te behalen moeten wij werken aan 4 verschillende pijlers:

  • Gezondheidseducatie
  • Fysieke en sociale omgeving
  • Signalering
  • Beleid

Aan deze 4 pijlers wordt op basisschool Wandelbos al hard gewerkt. Wij voldoen, met onze gymleraar meneer Gerben, namelijk al goed aan de criteria ‘s. Bent u benieuwd naar de manier waarop deze 4 pijlers worden vormgegeven, dan bent u altijd welkom bij meneer Gerben. Op dit moment wordt de aanvraag voor het vignet verstuurd en we hopen zo spoedig mogelijk in 2018 hier antwoord op te krijgen. Zodra we hier meer over weten, laten we dat natuurlijk weten.

Het volgende vignet waar we aan willen werken is voeding. Alle leerlingen hebben natuurlijk een prachtige wandelbos bidon waar we allemaal water of melk uit drinken. We merken wel dat er de laatste tijd steeds meer ongezonde dranken in de bidons zitten. Daarom willen we met zijn allen weer goed gaan letten op het feit dat er water in de bidons zit. Daarnaast vinden wij een gezond tussendoortje ook belangrijk. Hierbij kunt u denken aan fruit of een boterham. Gezondheid is een groot thema waarvan voeding een onderdeel is. Wij als school vinden dit een belangrijk thema en zijn daarom ook als team aan het kijken hoe wij dit het beste vorm kunnen geven. Wij houden u hiervan natuurlijk op de hoogte.

Scroll naar boven