Groep 3 en 4 naar het natuurmuseum

Groep 3 en 4 gaan 24 maart naar het Natuurmuseum en zullen daar de lente gaan beleven. Samen met enkele ouders zullen we op ontdekkingstocht gaan in de natuur.

Op de tweede verdieping van Natuurmuseum Brabant dwaal je door BOS (Beleef Ontdek Samen). Deze experience heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse musea!

Magisch

BOS lijkt op een realistisch sprookje wanneer je binnenstapt: een spannend bos dat toch knus is. Er gebeuren magische dingen: er verschijnen muizen of vogels bij je voeten, je ziet sneeuw dwarrelen en in de winter kun je allerlei opdrachten doen die passen bij het seizoen: de winterslaap van egeltjes bekijken bijvoorbeeld, of meer leren over ziektekiemen of roodborstjes.

Innovatief

Om meteen met het meest bijzondere te beginnen: vier keer per jaar verandert de zaal in de sfeer van het seizoen. En net als in het gewone bos kun je in deze tentoonstelling van alles leren over de natuur, maar hier hebben we er wat technische hoogstandjes in gestopt. Zo zit de projectievloer vol verrassingen en verandert ’ie continu. Door een ‘slimme’ tak als sleutel te gebruiken open je kastjes met opdrachten, verzamel je dieren en blaadjes uit het seizoen en laat je een virtuele museumboom groeien.

Uitdagend

Bij BOS wil je vanzelf heel veel uitproberen. Je wilt ontdekken hoe de sneeuw aan je voeten smelt, in het konijnenhol kruipen of spelen met uilen.

Scroll naar boven