Het schoolreisje van de middenbouw

Na weken van onzekerheid kregen de leerlingen uit de middenbouw steeds meer informatie over waar ons schoolreisje naartoe zou gaan. De leerlingen hebben aan een geschiedenis arrangement gewerkt. Met dat arrangement gingen we terug in de tijd naar drie tijdvakken:

  • de tijd van de prehistorie
  • de tijd van de romeinen
  • de tijd van de middeleeuwen

Uiteindelijk kregen de leerlingen te horen dat we op donderdag 14 juli naar het Archeon zouden gaan. Met de nodige kennis op zak, waren de leerlingen er klaar voor en hadden ze er zin in!

Toen was het eindelijk zo ver… Op donderdag 14 juli stapten we om 08.30 in de bus en verlieten we het regenachtige Tilburg. Na anderhalf uur kwamen we aan in het zonnige Alphen aan de Rijn in het Archeon. Daar werden de leerlingen meteen verrast met een route door de tijd. De leerlingen vielen van de ene in andere verbazing. Zo hebben leerlingen onder andere levende wormen geproefd, kaarsen gemaakt, armbandjes geweven, gemarcheerd als Romeinen, kano gevaren en als echte ridders zwaardvecht les gehad.

Moe maar voldaan ging de bus, eigenlijk veel te vroeg, want het was er zo leuk, terug naar Bs. Wandelbos en zijn alle leerlingen een ervaring rijker.

Scroll naar boven