Kinderboekenweek gruwelijk eng

Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Met dit jaar als thema: Gruwelijk eng. Een onderwerp dat tevens aansluit bij ons huidige thema: Er was eens..

Om de Kinderboekenweek op een leuke manier te openen mogen alle kinderen op woensdag 4 oktober verkleed als griezel naar school komen. De komende weken gaan we in alle klassen de dans van het liedje gruwelijk eng van kinderen voor kinderen oefenen. We gaan de Kinderboekenweek al dansend openen.

Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is Knikkeruil geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

Knikkeruil

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Veel leesplezier!

Scroll naar boven