Mariëtte en Isis presenteren: Het menselijk lichaam – Een reis door je lijf

Wat gebeurt er met het eten dat een reis door je lijf maakt?

Waar komt het allemaal langs, wat gebeurt er dan en waar gaat het naar toe?

Dat kregen de kinderen van groep 5 eergisteren in een presentatie van Mariëtte en Isis te horen, te zien en te proeven!

Na een paar minuten is wat je eet je voortanden al voorbij en komt het op je tong terecht. Maar waar proef je wat? Met een beetje zout, suiker, een stukje pure chocola èn een beetje azijn (gedipt met een stukje soepstengel) kwam iedereen er achter! Duidelijk was te zien wat wèl en ècht niet lekker smaakte!

Met een duidelijke tekening van tanden, waar een gaatje in komt en een filmpje wordt uitgelegd waarom tandenpoetsen belangrijk is. Daarna verdwijnt het eten, gaat door de slokdarm naar de maag – dáár gebeurt veel – wist je dat maagzuur het eten verteert en dat het zó sterk is dat het een gat in een tafel kan branden?Gelukkig voor ons zit er een dikke beschermende laag omheen. De plaats van de maag in je lijf is goed te zien op een tekening met ook de lever, de nieren, de dunne en de dikke darm en de blaas erbij. Het verteerde eten zorgt voor je energie….en wat er overblijft gaat verder je lijf door…..

De lever, de nieren en de alvleesklier, je spieren en je zenuwen, waar die voor zijn… de kinderen van groep 5 weten het… en bij het eind wordt duidelijk waar de rest naar toe gaat…. in een luier van een kruipende baby bijvoorbeeld….

Wil je zelf eens poep maken? Kijk dan naar https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BjX1COTUmKo

Gezien in groep 5 op dinsdag 30 juni 2015.

Scroll naar boven