Nieuw op Wandelbos

Welkom op Basisschool Wandelbos!

Als u nieuw bent op basisschool Wandelbos, zijn er vast een heleboel zaken die u graag wilt weten. Verschillende informatie kunt u vinden onder 'praktische informatie' en in de schoolgids. Op deze pagina kunt u informatie vinden over de start op Basisschool Wandelbos.

Schooltijden
Op Basisschool Wandelbos hebben we een continu rooster. We hebben op maandag, dinsdag en donderdag een lesdag van 08:30-15:00. Deze dagen lunchen de kinderen dus op school. Op woensdag en vrijdag hebben we een lesdag van 08:30-12:15.
Om 08:20u gaan de deuren van de school open en kom je via de 'eigen ingang'. De kinderen komen om 12:15 of 15:00 samen met de leerkracht naar buiten, via de 'eigen uitgang'.
Gaat uw kind naar een BSO of naar huis met iemand anders? Geef dit dan duidelijk door aan de leerkracht van uw kind.

Eten en drinken
We zijn een gezonde school (lees meer hierover in onze schoolgids). Daarom zijn er een aantal afspraken gemaakt rondom het eten en het drinken op school. Er zijn twee eet-momenten op school: de fruitpauze en de lunchpauze.
Tijdens de fruitpauze is het de bedoeling dat de kinderen fruit of groente meenemen om te eten. Alle andere dingen zijn niet volgens de afspraken. Deze afspraak is er om twee redenen. Enerzijds omdat we zo min mogelijk (plastic) afval willen, anderzijds omdat we het belangrijk vinden dat kinderen gezond eten.
Tijdens de lunchpauze is het de bedoeling dat de kinderen een lunch meenemen, zonder snoepjes of koekjes. Dit wederom, omdat we een gezonde maaltijd belangrijk vinden.
Als u nieuw start op Basisschool Wandelbos krijgt u een drinkfles voor uw zoon/dochter. Deze kan dan met water gevuld worden, zodat ze genoeg drinken bij hebben voor tijdens de fruit- en lunchpauze.

Gymspullen
In elk leerjaar staat gym op het lesrooster. De groepen 3 t/m 8 gaan gymmen in de grote gymzaal (Sabelhof 27). De gymkleding die ze tijdens de les dragen zijn: gymschoenen (schone schoenen, met witte zool), sportbroek, sportshirtje. Denk eraan dat sieraden uit zijn of kunnen. Voor kinderen met lange haren, is het fijn als het haar vastgemaakt kan worden met een elastiekje.
De kinderen van groep 1-2 gymmen in de speelzaal in de school. Zij hoeven enkel gymschoenen mee naar school te nemen. Deze schoenen blijven op school liggen, zodat er altijd gegymd kan worden. Denk eraan, dat het makkelijke schoenen zijn. Kan uw kind nog geen veters strikken? Geef dan makkelijke instap- of klittenbandschoenen mee.

Parro app
We vinden contact met ouders erg belangrijk. We zijn natuurlijk telefonisch bereikbaar en aanspreekbaar op het schoolplein, maar het kan ook fijn zijn om vanuit huis in contact te komen met de leerkracht. Hiervoor hebben we een app 'Parro'. Met deze app kun je in contact komen met de leerkracht van je zoon/dochter, door een persoonlijk berichtje te sturen. Daarnaast is er een groepspagina, in een beschermde, veilige omgeving. De leerkracht kan hierop mededelingen, foto's of updates plaatsen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Download hier de app:
Apple: Klik hier.
Android: Klik hier.

Te laat of ziek
Mocht u eens te laat zijn, dan zijn de gewone ingangen dicht. U kunt dan enkel nog via de hoofdingang de school in. Weet u vooraf al dat u wat later bent? Bel dan naar de school om dit door te geven.
Is uw zoon/dochter ziek en niet in staat naar school te komen? Dan dient u naar school te bellen om hem/haar af te melden. Dit kan niet via de parro-app, maar enkel door telefonisch contact op te nemen met de school (013 4675987).

 

Scroll naar boven