Nieuwe creatieve initiatieven.

Wat is het bijzonder om in een school in een boomrijke omgeving een atelier te mogen inrichten. Sinds 27 december heb ik mijn atelier aan de generaal Smutslaan 13 verhuisd naar het gebouw van de naschoolse opvang aan de Auteurslaan 7 en geniet nu van de stilte en de natuur om mij heen. De natuur mijn inspiratie bron om tot mij zelf te komen en de ritmes van groei te kunnen waarnemen en omzetten in gebakken klei.

Wat een top locatie is deze school en wat fantastisch dat Willem open staat voor een nieuwe impuls: kunst, cultuur en natuur dicht bij de kinderen en ouders te brengen. Iets wat ik mij als kind al toewenste: creatief spelen met je eigen talenten en daar ruimte aan geven.

Kunst is rijkdom! Kunst prikkelt de zintuigen! Kunst daagt uit!

Ik ben Ceciel van der Weide  beeldend kunstenaar en docente in mijn eigen onderneming. Ik heb mij al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het boetseren in klei en heb daarnaast vele kunstprojecten uitgevoerd op verschillende scholen en instellingen. Ik ben gespecialiseerd in portret en model boetseren en organische vormgeving. Ik geef wekelijks cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen in mijn eigen atelier of op locatie. Het boeiende van mijn werk is de combinatie van afwisseling van eigen werk maken in de concentratie van de stilte en het uitwisselen en ontmoeten en samenwerken met mensen die zich willen ontplooien in hun creativiteit.

Samen met mijn twee kinderen heb ik 16 jaar in de kruidenbuurt gewoond en ken de buurt erg goed. Ik vind het een nieuwe uitdaging om naast mijn huidige cursusaanbod mij in te zetten voor kinderen en een steentje bij te dragen aan het vormen van een leuke school waar het kind in zijn natuur kan gaan staan. Op de website www.cecielvanderweide.nl vind je meer informatie  over mij en mijn achtergrond en wat ik allemaal organiseer.

Ik hoop je te ontmoeten op mijn opendagen 24 en 25 januari Mijn cursisten presenteren dan hun beelden en er zijn demonstraties te zien  van allerlei klei technieken.

Kunstzinnige groet,

Ceciel

Scroll naar boven