Nieuws uit de clusters

De kleuters zijn goed begonnen!

Ook de onderbouw heeft een fijne start gemaakt dit schooljaar. Alle kleuters zijn bezig met het thema ‘kunst’ en maken volop kunstwerken. De leerlingen maken schilderijen en geven hun eigen schilderij een titel, ze maken hun eigen Mondriaan en maken kennis met verschillende materialen om kunstwerken van te maken. Het thema duurt nog tot aan de herfstvakantie en zal in de klas worden afgesloten (zonder ouders). Daarbij zijn er voor elke klas ook twee klassenouders aangesteld voor dit schooljaar. Deze klassenouders maken samen met de leerkracht van de klas plannen en ideeën voor de verschillende thema’s en ‘feesten’. Ze helpen waar nodig of schakelen de hulp in van de andere ouders van de klas. Hieronder kun je zien wie de klassenouders zijn van de klas waar uw kind in zit:

Groep 1-2a: Cynthia (moeder Celina) en Tiffany (moeder Fedde)

Groep 1-2b: Peggy (moeder Liam) en Tracy (moeder Bram)

Groep 1-2c: Shirana (moeder Leyna) en Kim (moeder Lars)

Als je zelf ideeën hebt, kun je altijd deze ouders aanpreken, zodat we het kunnen bespreken in een overleg. Wij, als de leerkrachten van de onderbouw, zijn erg blij met deze fijne start van het schooljaar en kijken erg uit naar de rest van het schooljaar.

Dan nog even dit: Meneer Jael nam de kleuters mee naar de moestuin van de school. Samen bekeken ze de kruiden in de tuin. In het midden van de moestuin staan namelijk de kruiden bij elkaar. De kleuters voelden voorzichtig aan de blaadjes en wreven erover, zo konden ze ook de verschillende geuren van de kruiden ontdekken. Meneer Jael had daarna wat kruiden mee naar binnen genomen en hij maakte samen met de leerlingen verse muntthee. Ze vonden het heerlijk! Ze waren meteen enthousiast om ook van de andere kruiden thee te maken, dus wellicht kunt u dat thuis eens met ze proberen!

De middenbouw (groepen 3 en 4) aan de slag met kunst

 Het thema kunst is alweer een paar weken bezig. Het thema werd in de middenbouw geopend door middel van een toneelstuk. Het toneelstuk ging over een museum met heel veel verschillende soorten kunst. Maar op een nacht kwam daar een dief en die heeft heel veel museumstukken gestolen. De directeur van het museum heeft de leerlingen om hulp gevraagd. De opdracht is om de gestolen kunst te vervangen. De leerlingen van de middenbouw zijn inmiddels hard aan het werk met het maken van kunst, zodat het museum snel haar deuren weer kan openen.

Gedurende dit thema staan drie schilders centraal:

  • Mondriaan
  • Van Gogh
  • Keith Haring

Op vrijdag 12 oktober opent het middenbouwmuseum om 11.30 uur haar deuren. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden mogen het museum bezoeken. Het museum bestaat uit vier verschillende ruimtes. Dit zijn de lokalen van de groepen 3 en 4. De hoofdingang van de school is ook de hoofdingang van het museum. Wij hopen u allemaal te mogen ontvangen om ons werk te laten zien. Op deze manier sluiten wij het thema kunst af.

De bovenbouw

Groep 5:

 Geschiedenis:

We werken samen op een laptop of I-pad aan een mini-pad. Het is belangrijk dat we samenwerken en we hebben een stappenplan.

Stap 1: iemand leest de vraag voor.

Stap 2 als iemand denkt dat hij/zij het antwoord weet dan mag iedereen een mening geven. Dan overleg je dat met je groepje en dan kom je er samen uit.

Stap 3 iemand schrijft en de andere typt, dus niet iemand die alles doet en de andere die niks doet! Stap 4: niet ruzie maken om de laptop/Ipad.

We maken aan het eind van de week een foto zodat we terugreizen in de tijd.

Rekenen:

Iedereen rekent de sommen uit met de stappen die wij leren. Die stappen herhalen wij heel vaak zodat wij ze goed kunnen.

Spelling: 

Daar moeten wij ook stappen doen. We moeten weten hoeveel klankgroepen en wat voor klankgroepen de woorden hebben.

Groetjes Noah en Lina (groep 5)

Groep 6

 De afgelopen vier weken ging het heel goed in groep 6. Er zijn weinig problemen en we leren op een leuke manier waarbij we veel lol maken. We hebben een leuke meneer en juffrouw. Het gaat ook beter in de pauzes want iedereen speelt met elkaar. Ook hebben we een nieuw thema, namelijk kunst. Er zijn ook moeilijke raadsels die we moeten oplossen en we hebben ook een “om de week” challenge. Meneer Martijn heeft ook veel leuke denkspelletjes en een mierenboerderij. We leren best veel.  De leerlingenraad is weer samengesteld. Dit zijn de leden van de leerlingenraad: Anne, Lina, Lina, Noah, Isis, Melek, Tygo en Joshua. Dit nieuws werd u gebracht door Anne en Lina.

Groep 7-8

 Dit jaar zijn groep 7 en groep 8 gecombineerd. Het is wel wennen voor groep 7/8. De kinderen uit groep 7 kunnen meedoen met de instructie van groep 8, en andersom. Sommige dingen doen groep 7 en 8 niet samen, dan worden de instructies apart gegeven door juf Juul of juf Melanie. Er is nog iets nieuws in groep 7/8. Er zijn namelijk mappen waar al hun werkbladen en doelenkaarten in zitten. Zo kunnen we zien wat onze doelen zijn en er aan werken. Voor ons nieuwe thema ‘’kunst’’ hebben wij gewerkt aan een 3D-oog, dat is te zien op het prikbord in de gang. We hebben de afgelopen weken nieuwe doelen behaald en geleerd van: spelling, rekenen en taal. Dit school jaar hopen we dat het een fijn schooljaar wordt, en dat de samenwerking tussen groep 7 en 8 fijn blijft.

Groetjes Sagine en Sienna

We hebben met 2 groepen 2 grote ogen gemaakt. Elk groepje had 1 leider. Dit waren Koen en Melek. Zij zorgden er voor dat alles goed verliep. We hebben een oog gemaakt van stukjes tijdschrift, en opgeplakt op de 2 grote houten platen. Meneer Geza heeft deze voor ons geregeld. We hebben stukken van het oog geverfd. We hebben wimpers van zwart papier gemaakt. We hebben dit gemaakt omdat we van een andere kant kunst gingen bekijken. Dit is kunst omdat we van iets kleins iets groots hebben gemaakt. We vonden het een leuk project omdat we er veel energie ingestoken hebben, en omdat we uiteindelijk iets moois hebben gemaakt en hier samen voor hebben gezorgd.

Groetjes Tygo en Charlize

Scroll naar boven