Nieuwsbrief 5 december 2019

Beste ouders,

De Sint komt vandaag op school en alle groepen gaan bij hem op bezoek in ons nieuwe theater. Het belooft een gezellige ochtend/dag te worden. Op vrijdag 6 december zijn alle kinderen vrij en hebben de juffen en meneren een studiedag. Activiteiten volgen elkaar in een rap tempo op en zo zal vanaf volgende week, de school alweer in Kerstsfeer gebracht worden. De lokalen, gangen en koffiekamer worden sfeervol aangekleed. Hiervoor kunt u als ouder intekenen op de lijsten , naast de klassendeuren. We versieren de gangen op maandagmiddag 9 december om 15.00 uur.

Op donderdagmorgen 19 december voert het team in ons theater het kerstverhaal op aan alle kinderen. Spannend! De kinderen zijn op deze dag om 12.15 uur vrij.

Vanaf 17.15 uur gaan de poorten van onze school open en gaan de kinderen naar hun eigen klas voor de Kerstviering. Het is de bedoeling dat alle kinderen om uiterlijk 17.30 uur in de eigen klas aanwezig zijn. De viering in de klas start dan en duurt tot 18.30 uur.

Tijdens de Kerstviering in de klassen, gaan de leerlingen o.a. samen eten. Iedere leerling mag hiervoor thuis iets maken om mee te nemen naar de viering. Hiervoor hangen inschrijflijsten bij de deuren.

Ouders zijn van harte welkom op de speelplaats om daar, tijdens de viering van de kinderen, te blijven. In een sfeervolle omgeving kunt u genieten van een drankje en iets lekkers. Een Kerstmuziekje en verlichting zorgen voor gezelligheid en verbondenheid. Ik hoop dan ook veel ouders te mogen begroeten. Ná de viering lopen leerkrachten met de kinderen naar buiten waar zij ook nog even kunnen genieten van de Kerstsfeer op de speelplaats. Het schoolplein blijft tot 19.00 uur open.

Dan nog even iets over het schoolfruit. Dit is op onze school een groot succes. We willen een gezonde school zijn en daar hoort het schoolfruit dan ook bij. Voorheen kregen alle kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit. Vanaf dit jaar wordt het fruit al op maandag geleverd i.p.v. dinsdag. Vanaf januari 2020 krijgen de kinderen voortaan op dinsdag, woensdag en donderdag fruit.

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen

Nieuws vanuit de onderbouw

Het Sinterklaasfeest bij de kleuters!

Vandaag is het dan eindelijk zover, de Sint komt met zijn pieten langs op school! Sinds de start van het Sinterklaasjournaal op maandag 11 november leven wij in de kleuterklassen hier al naartoe. Voorlezen van Sint en piet verhalen, liedjes zingen, het sinterklaasjournaal kijken, rekenen met pepernoten en dansen op de Sinterklaasmuziek waren dan ook dagelijkse kost.

Maar we hebben de afgelopen tijd ook hulp gekregen van verschillende ouders om leuke activiteiten te doen. Zo zijn de ouders samen met de kinderen druk bezig geweest met het maken van verschillende mutsen en zijn er overheerlijke pepernoten gebakken.

Voor nu gaan we vandaag nog even genieten van de laatste dag van het Sinterklasfeest en wensen wij iedereen een fijne pakjesavond toe! Namens het gehele onderbouw team en de kinderen willen wij iedereen die tijdens deze Sinterklaastijd heeft geholpen nogmaals enorm bedanken!

Nieuws vanuit de middenbouw

Kijkje in de klassen
Graag nodigen de kinderen van de groepen 3, groep 4 en 4/5 alle papa’s en mama’s uit om op maandag 16 december van 08:20 tot 08:45 uur een kijkje te komen nemen in onze klassen.  De kinderen willen laten zien waar ze de afgelopen weken aan hebben gewerkt rondom de thema’s (wereldoriëntatie en kerst). Ook kunt u samen met uw kind eens kijken waar we nu mee bezig zijn.
Hopelijk tot dan!
Spelletjesmiddag
Afgelopen vrijdag hadden de groepen 3 en 4 spelletjesochtend met hun opa’s en oma’s. Ze hebben verschillende oudhollandse spelletjes gespeeld, zoals ganzenbord, sjoelen en mens-erger-je-niet. Het was een ontzettend gezellige ochtend.
Stagiaire groep 3B en groep 4/5

Beste allen,

Ik heet Joey Peijen. Vanaf begin november loop ik stage op dinsdag (groep 3) en woensdag (groep 4/5).
Ik kom stage lopen als onderwijsassistent, omdat ik kinderen graag wat mee wil geven voor later. Zo vind ik het heel erg leuk om kinderen te leren lezen, schrijven, rekenen en ook samen te spelen of andere activiteiten te doen.
Ik ben dan ook heel behulpzaam, maar ben ook graag in voor een grapje en een geintje.
Ik kijk uit naar een fijne samenwerking en spreek me op de gang gerust aan voor een praatje.

Met vriendelijke groet,
Joey Peijen.

Beste Ouders,

Voor diegene die mij nog niet kennen stel ik mijzelf graag even voor. Mijn naam is Geesje Siemons en ik ben sinds januari 2019 werkzaam als directeur op Sterre WipWap/ Wandelbos. Naast een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud bieden wij ook voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang voor kinderen van Basisschool Wandelbos.

Afgelopen zomer hebben wij i.v.m. de wachtlijst voor onze buitenschoolse opvang 2 extra pedagogisch medewerkers aangenomen, hierdoor kunnen wij inmiddels weer nieuwe kinderen plaatsen. Met name op de woensdag en vrijdag zijn er nog plaatsen vrij maar ook voor andere dagen kunt u zeker contact opnemen om te vragen naar de mogelijkheden.

Neemt u voor informatie en onze activiteiten eens een kijkje op:
www.sterrekinderopvang.nl/wandelbos
http://facebook.com/bsowandelbos/

Heeft u interesse in buitenschoolse opvang of heeft u vragen, neem dan gerust contact op!

Met vriendelijke groet,

Geesje Siemons
06 50 65 75 71 of g.siemons@sterrekinderopvang.nl

Scroll naar boven