Nieuwsbrief 7 november 2019

Beste ouders,

Laat ik met goed nieuws beginnen: het schoolfruit komt er weer aan! Vanaf woensdag 13 november krijgen alle kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag weer schoolfruit. Als gezonde school zijn weer hier uiteraard zeer blij mee.
Van 18 tot 24 november is de Week tegen Kindermishandeling. Onze school is uitgekozen om deze week te openen op maandag 18 november van 8.30 tot 9.00 uur. Wij nodigen u van harte uit voor deze opening.

Wethouder Marcelle Hendrickx is hierbij aanwezig en gaat met ouders en kinderen in gesprek over dit thema. Ze deelt ook de eerste kranten uit met informatie en verhalen. De krant is speciaal gemaakt voor ouders en kinderen in de regio Hart van Brabant. Verder hebben wij die ochtend de primeur van een campagne voor kinderen. De gemeente nodigt ook pers uit om hierbij aanwezig te zijn.

Waarom een Week tegen Kindermishandeling?
Deze week is bedoeld om kindermishandeling onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Zodat meer mensen signalen gaan herkennen en weten wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken om een kind.

Want kindermishandeling komt meer voor dan de meeste mensen denken. Gemiddeld één kind in elke schoolklas heeft te maken met een vorm van kindermishandeling. Het gaat niet alleen om fysiek geweld. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om uitschelden, kleineren of verwaarlozing.
In deze week zijn er veel activiteiten in de regio Hart van Brabant. Op de website www.zorgenomeenkind.nl vindt u meer informatie over kindermishandeling en het complete programma in deze week (www.zorgenomeenkind.nl/week).

Gisteren waren de deuren van onze school gesloten. Ondanks de toezegging van een flink bedrag, (460 miljoen) hebben de scholen van Xpect Primair besloten toch te staken. Wij vinden het van groot belang dat we blijven uitstralen dat werken aan ontwikkeling voor kinderen zeer betekenisvol is en van belang is voor iedereen in onze maatschappij.

Xpect Primair blijft de doelstelling van de staking ondersteunen: er moet structureel geïnvesteerd worden, zodat HBO-opgeleiden in PO en VO gelijkelijk betaald worden, de werkdruk verminderd wordt en de aantrekkelijkheid van het beroep vergroot wordt. Incidentele gelden zijn slechts een kleine en tijdelijke stap in de goede richting.

Het werken op basisschool Wandelbos is een mooie en serieuze baan en dit willen we dan ook uitdragen naar u als ouder.

De volgende Nieuwsbrief verschijnt op donderdag 21 november. Da’s een mooie dag want dan ben ik jarig!

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen

Vanuit Cultuur:

Donderdag 7 november gaan 2 leerlingen van BS Wandelbos auditie doen om in een echte theatervoorstelling te spelen. Deze voorstelling heet BEER en het project is in het leven geroepen speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8.
Hoe gaaf is het om echt op het podium te staan, met echte kostuums en echt publiek?

29 november 2019, om 19.30u in Theaters Tilburg.

BEER:
Alarm! Beer in de stad! Zo’n gevaarlijk beest, dat kan niet, tussen alle mensen. Hoewel… Misschien is hij gevlucht. Als hij zich nou aanpast, dan kan hij misschien blijven. Toch? Ambtenaren, natuurvrienden, zwerfjongeren en sportschoolbezoekers hebben allemaal een mening over de zaak. Wordt het uitzetten, afschieten, knuffelen of aanbidden? Een muzikale voorstelling voor de hele familie!

Onze dappere dames doen auditie voor een rol in bovenstaande show, we houden jullie op de hoogte!

Nieuws vanuit de middenbouw

Hoe gaaf is dit? Papa’s en mama’s die meedoen in de lessen van Ceciel. Zij merken hoe vakkundig Ceciel te werk gaat en hoe moeilijk de technieken zijn die zij ons aanleert. De leerlingen uit groep 4 maken nu werk na, geïnspireerd op David Hockney. Wellicht kunnen zij er thuis meer over vertellen.
In de klas hebben wij met zelf verzamelde herfstbladeren ook geknutseld.

Vanuit de OV/Sport:

LET OP: betreffende Warandeloop!

Beste ouders, op het formulier van de Warandeloop is het verkeerde adres aangegeven.
De start en finish van ALLE onderdelen van de Warandeloop liggen op het hoofdterrein van de Warande. Het hoofdterrein ligt in de Oude Warande direct naast de parkeerplaatsen van Tilburg University.
Op bijgaande foto is het terrein te zien.

Kortom: via de Warandelaan kunt u richting de Start/Finish rijden. U kunt parkeren op het terrein van de Universiteit. Daar spreekt het voor zich.
Heel veel plezier!!

Sportieve groet, de OV

Ouderkamer

maandag 11 november
8.30 uur – 10.00 uur
Met de directeur en de intern begeleider aan tafel

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met meneer Roberto en juffrouw Dana en krijgt u informatie over alle ontwikkelingen op school.
U bent van harte welkom!

Ouderkamer

Maandag 18 november
8.30 uur – 9.15 uur

Groepsinstructie en ouder / kind activiteit
Graag nodigen wij u uit voor het in ontvangst nemen van spelmaterialen voor thuis.

Scroll naar boven