Nieuwsbrief 9 mei 2019

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Ná 2 weekjes uitrusten, zijn we afgelopen maandag weer met frisse moed begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar. De komende weken gaan de groepen 3 t/m 8 aan de slag met Blink. Dit is een methode voor thematisch werken, waarbij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie geintegreerd aan bod komen. Waarom een methode voor thematisch werken?

De afgelopen jaren zijn er door de juffen en meneren veel lessen gemaakt om thematisch werken in de groepen, vorm te geven. Dit kost veel tijd en energie en is niet altijd even eenvoudig. We zijn immers geen ontwerpers! Bij het zelf ontwerpen van lessen wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de leerkrachten. Dit heeft ons veel opgeleverd, maar heeft er ook voor gezorgd dat het aanbod leerkrachtafhankelijk is/blijft. We willen niet klakkeloos lessen uit boeken volgen omdat we vinden dat een eigen inbreng en een eigen draai aan ons aanbod, ook zeer verfrissend, en zeker waardevol is. Vooral de onderzoekende houding van de leerling moet centraal blijven staan.

Door te gaan werken met een methode, die uitgaat van een onderzoekende houding van de leerling, denken we de kapstok te hebben gevonden om thematisch werken gedegen en verantwoord, een plek op onze school te geven. We zijn heel benieuwd hoe onze leerlingen hierop gaan reageren. Mocht u zelf een kijkje willen nemen, dan kunt u dit doen via: www.blinkwereld.nl Hier kunt u zien wat de methode te bieden heeft, en hoe onze leerlingen het aanbod via de leerkracht en de digitale ondersteuning, aangoboden krijgen. Wij zijn als team enthousiast en denken dat een proefperiode tot aan de zomervakantie, ons voldoende inzicht geeft in de mogelijkheden van deze manier van werken. Als we allemaal enthousiast zijn, zal deze methode aangeschaft worden voor onze school.

We kijken terug op een geslaagde thema-avond. Afgelopen dinsdag mochten we zo’n 30 ouders verwelkomen in ons Wandelbos World Cafe. Deze avond stond in het teken van ons nieuwe schoolplan (2020-2023). In groepjes hebben we gesproken over onze kernwaarden en onze ambities. De input van de ouders, zien we als zeer waardevol. Het heeft ons goed gedaan om te horen dat er vanuit de ouders veel positieve geluiden klinken. Er is vertrouwen in de school en in de ontwikkelingen die we hebben ingezet. De verbinding met de wijk mogen we zeker nog verder versterken en dat gaan we in de toekomst dan ook zeker doen.
Ik wil alle ouders, die een bijdrage hebben geleverd, hartelijk danken voor de inbreng en de feedback. We nemen jullie serieus en hebben jullie nodig om samen ons onderwijs tot een succes te maken.

Tot slot: Het schoolfruit is helaas weer afgelopen!

De volgende Nieuwsbrief kunt u op donderdag 23 mei verwachten.

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen
Directeur Bs Wandelbos

Wandelbosfestival

Hopelijk zien wij jullie morgen allen tussen 13:30 en 16:30 uur op het Wandelbosfestival. Het belooft weer een super leuke middag te worden met verschillende activiteiten als boomklimmen, schminken, dansworkshops, capoeira en nog veel meer.

Sommige van de activiteiten zijn tijdsgebonden. Op het plein kan je de tijdstippen hiervan vinden. Daarnaast ligt onder het afdak tussen het bos en het plein voor elk kind een stempelkaart klaar. Deze kunnen de kinderen daar ’s middags ophalen.
Mocht je vergeten zijn de lijst voor de hapjes in te vullen, maar wil je wel graag iets meenemen, zijn wij hier hartstikke blij mee.
Wij hopen op een gezellige middag!

Vrijwilligers gezocht

De stichting avondvierdaagse Tilburg is nog op zoek naar vrijwilligers. Als u iemand kent die graag zou willen helpen bij dit evenement, verwijs dan naar https://avd-tilburg.nl/home/vrijwilligers

Record poging radslagen
Turnvereniging Kunst en Kracht wil op 18 juni om 18.00 (de avondvierdaagse start om 18.30) in het Reeshofpark een recordpoging doen door met zoveel mogelijk mensen/kinderen tegelijk een radslag te maken. Je kunt je hier aanmelden:
https://kunstenkrachttilburg.nl/activiteiten/recordpoging-aanmelding/
Nog even oefenen tijdens de gymles?

Nieuwsbrief NME

Ik schreef het al in de laatste nieuwsbrief, het lekkere weer wil nog niet echt doorzetten. Maar wat dacht je van de plantjes; die zijn er wel blij mee. En de regentonnen vullen zich ook goed. Genoeg water dus om de plantjes water te geven. Er staan gietertjes naast de Gekko dus vullen en water geven mag en kan altijd.

En wat gebeurd er zo verder? Voor de vakantie hebben we met groepen 1/2 insecten in de klas gehouden en bekeken hoe die leven en zich gedragen.

Nu staat eerst het wandelbosfestival voor de deur en voor deze gelegenheid hebben we met de kinderen het schoolplein opgefleurd. Diverse vrolijke plantjes zijn tot in de wadi’s te vinden.

En de groepen 4 weten nu hoe je plantjes moet overpotten en planten.

16 mei gaat de klas van Irina/Martijn onder mijn begeleiding een vermakelijke en leerzame wandeling door de Oude warande maken en afsluiten met wat lekkers bij Grotto. Waarom? Zij wonnen de kleurwedstrijd van Carnaval//Tjeuke!! Wel heel toevallig dat uitgerekend deze klas dit wint, maar geloof mij, ik heb er geen invloed op. Welverdiend dus.

Ondertussen knallen de kruiden uit de kruidencirkel dus binnenkort kruiden voor wie wil…..

En de groepen 3 weten nu wat er allemaal leeft in de poelen van de Drijflanen. Daarover gesproken:

Zaterdag 15 juni is het IVN Slootjesdag in de Drijflanen. Dan kan je daar ook scheppen en onder begeleiding van de Tilburgse natuurkenner Henk Moller Pilot meer leren over de kleinste waterdiertjes. Van 11.00 – 16.00 uur bij de Kikkervisjespoel (vooraan voetbalveld Top Naeffdreef).

Tot dan of tot de volgende keer.
Groeten, Meneer Jael

Groepen 3 en 4 naar de boerderij

In juni/juli gaan de groepen 3 en 4 een bezoek brengen aan de Melkgeiten boerderij “De BezienswaardiGeit” in Haghorst. Een educatief uitstapje waar we van alles gaan leren over de melkgeiten. Ben je nieuwsgierig? Via de volgende link kan je alvast wat foto’s van de boerderij bekijken: http://www.bezienswaardigeit.nl/Fotos.aspx

We zijn op zoek naar ouders die met ons mee willen gaan. Je brengt op die dag een groepje kinderen met je auto naar de boerderij. Daar mag je met ons mee voor de rondleiding en vervolgens breng je hetzelfde groepje weer terug naar school. We worden om 10 uur op de boerderij verwacht en we zijn rond 12 uur weer terug op school. Heb je een auto, zin en tijd? Laat het even aan de juf van je zoon/dochter weten. Er komen bij iedere klas inschrijflijsten te hangen.
De data waarop de groepen gaan:

Maandag 24 juni groep 4b van juf Kim Dinsdag 25 juni groep 3b van juf Bibianne Donderdag 27 juni groep 3a van juf Linda en juf Adrienne Maandag 1 juli groep 4a van juf Jessy

We hopen op een hele leuke dag met z’n allen!

Nieuws van groep 8 (vanuit Oosterhout)

De eerste dag op kamp van groep 8

Onze tassen en koffers hebben we naar school gebracht. En die werden gebracht met het busje naar het kamp. Toen mocht je terug naar huis. Toen moest je terug naar school. We vertrokken met het gele hesje aan naar het kamp. Oh ja, eerst gingen we naar de fietsenmaker. Het was lang fietsen. We hadden wel pauze (zure matten!). Toen kwamen we aan op het kamp. De poort ging niet open. Meneer Gerben had de deur opengemaakt. Onze fietssleutels mochten we in de groene bak doen. Toen vertelden de leerkrachten de regels en waar we mochten slapen. Daarna mochten we onze koffers uitpakken en luchtbedden oppompen. Het was lunchtijd. Groepje rood van meneer Gerben regelde de lunch. De bordjes en de bekers en het bestek was in de kleuren van de groepjes. Na de lunch hadden we even kort chilltijd. Eerst deden we fotowedstrijd. We gingen daarna fietsend naar het speelbos met duinen. Het was even klimmen en we hebben daar buskruit gedaan. Daarna ging groepje blauw van juf Carla koken. Het was lekker. We mochten even chillen. Daarna moesten we takken zoeken en deden we marshmallows boven het kampvuur. Eerst nog weerwolvenspel. Toen enge verhalen. En daarna hebben we heel gaaf dodestraal gedaan. De verwarming was overdag lekker en in de nacht was het lekker koud. Dat was dag 1.

Groetjes van Koen, Reudyan en Yasser

Avond4daagse (17 juni – 20 juni 2019)
Vorig jaar hebben veel kinderen van basisschool Wandelbos samen met hun ouders meegelopen met de Avondvierdaagse. Dit was reuze gezellig en ook dit jaar weer willen we weer als school meedoen.

Ieder kind moet een begeleider opgeven die meeloopt. Dit hoeft niet je eigen vader/moeder/verzorger te zijn. Een begeleidende ouder kan wel meer kinderen tegelijkertijd in de gaten houden, maximaal 4 kinderen. De begeleidende ouder is ook verantwoordelijk voor het kind.

De kinderen en de begeleidende ouders moeten elke avond naar een verzamelpunt komen.

Kinderen zonder meerderjarige begeleider kunnen helaas niet meelopen.

Ook dit jaar vragen we geen inschrijfgeld, dit wordt betaald door de oudervereniging.

Let wel: Als u de ouderbijdrage van dit schooljaar niet betaald hebt, moet u wel € 4,75 per deelnemend kind betalen. Aanmelding alleen digitaal:
ttps://forms.gle/GZPgxVHwASvGdmP7A

Per kind 1 formulier invullen.

In de week van 3 juni ontvangt u per mail verdere info over de avond4daagse

Het inschrijfformulier moet uiterlijk 23 mei  binnen zijn.

Inschrijvingen na deze datum kunnen wij niet verwerken.

Er is een mogelijkheid voor een na-inschrijving op de 1e dag (17 juni ) bij het startpunt. Dit dient u als    ouder zelf te regelen en de ook de kosten (€ 5,25) zijn voor eigen rekening. Wanneer u uw kind via de na-inschrijving laat deelnemen kunt u dat op https://www.bswandelbos.nl/contact/ laten weten, zodat uw kind wel een t-shirt en traktaties krijgt. Dit moet u dan uiterlijk voor 14 juni laten weten.

Activiteiten in de ouderkamer

Voor de laatste periode van het schooljaar hebben we de volgende onderwerpen in de ouderkamer van basisschool Wandelbos.

maandag 13 mei groepsinstructie en ouder / kind activiteit
maandag 20 mei met de directeur aan tafel /  meedenken voor ouders over het nieuwe schoolplan van Wandelbos
maandag 27 mei gezelschapsspelletjes in de klas
maandag 3 juni groepsinstructie en ouder / kind activiteit
maandag 17 juni bibliotheekbezoek ’t Sant voor ouders en kinderen uit groep 3
maandag 24 juni evaluatie en afsluiting

Scroll naar boven