Dit zijn onze ambities

Hier gaan wij voor

Zinvol Leren & Leven

Op basisschool Wandelbos dagen wij ieder kind uit om zich te ontwikkelen tot een fijn, krachtig individu met de juiste kennis, de juiste vaardigheden en oog voor de ander. Dat vraagt om lef en bezieling. We zien en erkennen het kind en bieden begeleiding, vertrouwen, tijd en ruimte. We hebben hoge verwachtingen van de kinderen en van onszelf als professionals.

Mens & Ontwikkeling

Onze school wordt gemaakt door de mensen die er werken, de leerkrachten, de directeur, de IB-er én het ondersteunend personeel. Iedere medewerker doet ertoe. Iedere medewerker maakt het verschil, als mens, als collega en als professional. Samen doen wij er alles aan om dat verschil voor kinderen te maken: iedere dag opnieuw.

Duurzaamheid & Omgeving

Op basisschool Wandelbos streven we naar een leeromgeving waarin mens en omgeving in balans zijn. Voor heeft duurzaamheid verschillende kanten. Duurzaamheid gaat over zorg voor onze planeet en over het welzijn van onze medewerkers en kinderen. Ook de rol die wij spelen in de wijk en in de stad is een aspect van duurzaamheid. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op al die gebieden en wij leren onze leerlingen om die verantwoordelijkheid te nemen.

Partnerschap & Samenwerking

Ieder kind in Tilburg moet veilig, gezond, gelukkig en kansrijk op kunnen groeien. Goed onderwijs speelt daarin een belangrijke rol. Dat is waar wij ons hard voor maken, door het best mogelijke onderwijs aan te bieden op onze school en door heel nauw samen te werken. Enerzijds met ouders, anderzijds met organisaties binnen en buiten het onderwijs. In het belang van het kind stappen wij over onze eigen belangen heen.