Praktische informatie vanuit de directeur


Beste ouders,

De weken vliegen voorbij! Op school wordt al weer gepuzzeld om het formatieplaatje voor volgend jaar in beeld te brengen. Nog 2 weekjes school en dan hebben de kinderen alweer meivakantie. De komende week is de school op vrijdag 13 april gesloten. Deze dag wordt er gestaakt en zijn alle scholen onder Xpect Primair gesloten. Het is ook echt nodig om een signaal af te geven. Afgelopen dinsdag werd ik geconfronteerd met 2 groepen zonder leerkracht. Gelukkig hebben we dit samen weer op kunnen lossen waardoor alle kinderen onderwijs krijgen en niemand naar huis gestuurd hoeft te worden. We hebben een flexibel team, een team dat graag samen klaar staat om alle kinderen op te vangen en daar wil ik de juffen en meneren dan ook hartelijk voor bedanken.

De wadi’s op de speelplaats beginnen vorm te krijgen. De eerste wadi is nagenoeg afgerond en zal binnenkort ingezaaid worden met gras. In het paasweekend werd me al duidelijk hoe belangrijk deze wadi’s voor onze speelplaats kunnen zijn. Eén wadi lag namelijk al helemaal vol met water!

Komende zaterdag gaat een groepje ouders weer verder met de werkzaamheden op de speelplaats. De tweede wadi zal afgerond worden en ook de nieuwe moestuin zal verder vorm gaan krijgen. Een aantal kinderen uit de bovenbouw heeft al tegels weggehaald waardoor we weer een stukje verder zijn. We zijn als school heel trots op deze ontwikkelingen en mogen dan ook gerust uitspreken dat het uniek is wat er hier gebeurt. Een groene school met blauwe accenten. Naast deze veranderingen zijn de kinderen onder leiding van Ceciel ook zeer actief. Zo zijn er vogelhuisjes gemaakt, die reeds zijn opgehangen. Daarnaast heeft groep 8 waterspuwers gekleid die ook een plekje op de speelplaats gaan krijgen en als klap op de vuurpijl komen er ná de meivakantie tegels op de speelplaats die door kinderen zijn ontworpen.

Heb ik dan alleen maar goed nieuws te melden? Ja en nee! Als ouder van een kind in de onderbouw is het u zeker opgevallen dat de groepen behoorlijk groot aan het worden zijn. 28/29 kinderen per groep is op dit moment de stand van zaken. Uiteraard zijn we aan het kijken hoe we het beste om kunnen gaan met deze grote groepen. Zo hebben we Melanie al heel wat tijden ingezet om de groepen te verlichten. De onderbouw heeft daarnaast gekeken hoe zij in de middagen het onderwijs op een andere manier vorm kunnen geven zodat de kinderen zo goed mogelijk bediend kunnen worden. Onze stagiaire in de bovenbouw (Geza) is zich op dit moment aan het oriënteren in de onderbouw en kan wellicht ook nog ondersteunen in de groepen.

In deze Nieuwsbrief verder veel aandacht voor de Koningsspelen, die op vrijdag 20 april worden gehouden.

Vriendelijke groet,

Roberto van Dalen

Scroll naar boven