Schaakles

Rick van Loy is al sinds mei 2017 verbonden aan onze school. Naast zijn reguliere werkzaamheden, is hij een kundig schaker. Hij vindt het leuk en belangrijk om dit ook onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. In november 2017 is Rick begonnen met het geven van schaaklessen na schooltijd, aan geïnteresseerde kinderen. Sinds maart 2023 geeft Rick ook schaakles op de donderdagmiddag, onder schooltijd, aan twee groepjes in de onderbouw.

In deze tijd, waar veel meer ruimte is voor onderwijsdifferentiatie dan veertig jaar geleden, mag volgens hem het schaken niet ontbreken op een basisschool. “We moeten kinderen niet leren wat ze moeten denken, maar hoe ze moeten denken”, vindt Rick. Hij zegt: “Dit werkt ook door in de schoolresultaten van de leerlingen bij de andere vakken.”.

Nog een leuke anekdote: “Er was eens een rijke zakenman die zijn kind naar de schaakschool stuurde”. Men vroeg hem waarom hij zijn kind naar een schaakschool stuurde. De man antwoordde: “Mijn kind hoeft geen goede schaker te worden, maar ik wil wel dat hij in zijn leven overwogen beslissingen leert nemen!”. Dit laatste leidt ongetwijfeld tot meer succes en levensgeluk.

Meer informatie over hem kunt u terugvinden op de website www.schaakboekenspecialist.nl .

 

Scroll naar boven