U bent welkom in de ouderkamer Wandelbos

Op school is een gezellige ruimte ingericht waar ouders elkaar kunnen ontmoeten. In de ouderkamer vinden wekelijks verschillende activiteiten plaats voor alle ouders van onze Kindercampus Wandelbos.  Welke activiteiten zijn er zoal?

Met de directeur aan tafel

Iedere maand komt de directeur in de ouderkamer en praat dan samen met de ouders over onderwerpen die te maken hebben met de ontwikkelingen op school. Uw ideeën en vragen over de wijze waarop het onderwijs wordt vormgegeven op onze school kunt u tijdens deze bijeenkomsten met de directeur van de school bespreken.

Themabijeenkomsten over opvoeding / onderwijs

In samenwerking met gezondheidsvoorlichters van de GGD en onze schoolmaatschappelijk werker worden regelmatig onderwerpen besproken die te maken hebben met opvoeding en gezondheid.

Bijeenkomsten voor verbinding en samenwerking met instellingen in de wijk

In samenwerking met onder andere de bibliotheek en welzijnsorganisatie ContourdeTwern worden in de ouderkamer informatiebijeenkomsten georganiseerd over verschillende maatschappelijke onderwerpen en worden cursussen aangeboden zoals taalles, fietsles,  etc.

Onderwijs ondersteunende activiteiten

In de ouderkamer worden wekelijks groepsinstructies gegeven aan ouders die deelnemen aan de onderwijsondersteunende programma’s Opstapje, Opstap en Overstap. De ouders van peuters en leerlingen uit de groepen 1,2 en 3 worden binnenkort weer uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Bindingsactiviteiten

Bijeenkomsten die een bijdrage leveren aan het tot stand komen van onderlinge contacten tussen ouders en die ook een positieve bijdrage leveren aan de culturele integratie. Voorbeelden hiervan zijn creatieve workshops, koken, wereldmarkt e.d.

U bent van harte welkom in de ouderkamer!

Iedere woensdag  themabijeenkomsten in de ouderkamer 8.30 uur – 10.00 uur

Lees hier meer over de ouderkamer van Basisschool Wandelbos

Scroll naar boven