Wat was dat?! Een legendarisch WandelbosFESTIVAL

Het eerste WandelbosFESTIVAL op 13 juni j.l. was met vele bezoekers (waaronder een paar honderd kinderen) een héél groot succes. Zélfs op zaterdag kwamen Wandelboskinderen, hun ouders én jong en oud uit de buurt onze Kindercampus massaal bezoeken. De voorbereiding begon met de vrees voor enkele regendrupjes, maar de festiviteit verliep gelukkig geheel in stralende zon. Alle jongens en meisjes straalden.

Kanjers proficiat
Meer dan 100 kinderen hebben bij de poorten van het festival hun stempelkaart ingeleverd om mee te dingen naar een leuk prijsje. Khadijah Hasni uit de groep van juf Linda en Akay Gökcinar uit de groep van juf Maaike zijn de winnaars bij de basisschool en mogen hun prijsje woensdag 1 juli op komen halen bij juf Carla. Ook bij de kinderopvang is er een kanjer in de prijzen gevallen. Juf Carla: “Ik ben blij dat velen het naar hun zin hebben gehad. En supertrots. Vooral op de kinderen die hun best hebben gedaan voor de optredens. En in het bijzonder op kinderen (en moeders) uit groep 7 die zich daarnaast enorm hebben ingezet voor de uitvoering van hun business plan voor de cupcakeskraam. Hun investeringen zijn inmiddels terugbetaald en de winst is besteed aan waterpret tijdens ‘badjesdag’. Het is super dat de weergoden ons daar deze week een beetje (‘een beetje boel!’) bij helpen.”

Vrijwilligers bedankt
Zaterdag 13 juni was een drukke, gezellige dag bij Kindercampus Wandelbos. Op en om het schoolplein én rondom de kinderopvanglocatie. Ook voor de vrijwilligers/ouders, meewerkende organisaties (zoals van de ponypaardjes en Brede School Tilburg) en verenigingen (zoals de scouting en het ROC) was het een overdonderend succes. De scoutingactiviteiten en de ponypaardjes stonden extra in de spotlights. Zij kregen enorm veel kinderen bij hun activiteiten. Voor het boogschieten en de kabelbaan moesten de kinderen in de rij. Alles verliep sportief en veilig. Juf Margriet: “Ik was niet eens nodig bij de EHBO en heb net als meneer Martijn vooral geholpen om de kinderen in hun veiligheidstuigjes te krijgen. Dat was leuk.”
Om de lange rij voor de ijscokar konden we bijna niet heen. Als juf Linda daar niet zo ontzettend goed bij had geholpen, was de rij waarschijnlijk van de ene poort tot de andere poort geweest. We danken niet alleen alle bezoekers, maar ook het hele school- en kinderopvangteam voor de fantastische sfeer en ontvangst. Haast als vanzelfsprekend was natuurlijk voormalig Wandelbosjuf Marja ook van de partij. Superblij waren we met alle kookmoeders die voor de lekkerste culturele versnaperingen zorgden. De vraag ernaar was zó groot, dat de spanning er letterlijk vanaf spatte. Met spannende activiteiten in de bomen en het bos, zoals het boomklimmen, het blote voetenpad en diertjes zoeken, deden we, samen met alle vrijwilligers, ons WandelbosFESTIVAL zeker eer aan.

Aandacht en samenwerking
We kregen vooraf heel wat media-aandacht in Stadsnieuws Tilburg, Reeshof Journaal en Tilburgse Koerier. Wat ontzettend mooi om te weten dat vele mensen ons festival in hun agenda hebben gezet. Dat doet ons zin in meer krijgen. Er is dus een grote kans dat we volgende zomer weer een WandelbosFESTIVAL organiseren. Door de samenwerking van de basisschool (met de enorme inzet van de Ouderraad) en de kinderopvanglocatie is een basis gelegd voor andere toekomstige, gezamenlijke activiteiten. Tevens zagen we vele mensen foto’s maken om alle activiteiten en bezoekers op beeld vast te leggen. Hierbij vind je alvast een voorsmaakje. Met dank aan Shayro uit groep 7 voor het regelen van deze mega-Wandelbostaart!

Theater
Ter gelegenheid van de afsluiting van het schooljaar, traden de Wandelboskinderen op in het spiksplinternieuwe theater. Vanuit alle kanten hoorden we “Oooh … wauw!” en “Jeetje … wat mooi!”
Met gepaste trots kunnen we zelf zeggen: “Ons nieuwe Wandelbostheater ziet er oogverblindend uit. Dit smaakt naar meer optredens.” Muziekjuf Imke was tijdens WandelbosFESTIVAL niet alleen jarig, maar ook erg in haar nopjes en zeer tevreden na alle voorbereidingen voor de muzikale bijdragen. Heb je ook zo genoten van de optredens op ons nieuwe podium? Wat theater betreft, zit het wel snor bij Kindercampus Wandelbos. Er is een super gave musical van groep 8 in de maak. Binnenkort is er (uitsluitend voor genodigden) dus nóg meer spektakel in het nieuwe theater. En ben je niet van de partij tijdens de musicaluitvoering? Geen nood. Vergeet komend schooljaar vooral niet onze vieringen te bezoeken. Vele Wandelboskinderen treden dan op. Niet alleen voor de andere leerlingen, maar ook voor de ouders. Zij zijn dan van harte welkom.

Kijk, ik groei! Natuurlijk vooruit
Tenslotte kunnen we samenvatten dat alle activiteiten en de sfeer enorm bijgedragen hebben aan het beeld dat we zelf al over onze Kindercampus hebben, maar natuurlijk graag ook naar buiten uitdragen. Zelfs de natuuropdrachten van het WandelbosFESTIVAL en de loeppotjes waren helemaal top! Ze zijn uiteraard bewaard gebleven. Vond je dat determineren (‘op naam brengen’) van al die diertjes ook zo leuk? Op Wandelbos zal er nog veel meer natuureducatie volgen. Kijk, we groeien, natuurlijk vooruit! Juf Carla: “Ik wens Kindercampus Wandelbos ook volgende jaren veel leer- en ontdekplezier en dank de kinderen en het schoolteam voor mijn Wandelboservaring in het afgelopen schooljaar. Fijne zomer allemaal.”

Scroll naar boven