Onze vakleerkrachten

Muziekdocent: juf Suzanne

Mijn naam is Suzanne en ben al een aantal jaar vakleerkracht muziek op basisschool Wandelbos. Met veel plezier geef ik aan alle groepen van de school muziekles. Tijdens de muziekles leren de kinderen zich o.a. presenteren, uiten via muziek, luisteren naar muziek, bewegen op muziek, maken we muziek op verschillende manieren, zingen we, leren de kinderen van alles over verschillende stijlen, instrumenten en over de functie van muziek. Vanuit mijn visie gaat muziekles veel verder dan alleen samen muziek maken en zingen. Muziek is een ontzettend goed middel om bij te dragen aan thema’s als samenwerken, zelfvertrouwen, talentontwikkeling en creativiteit. Naast de muzikale ontwikkeling is er tijdens de lessen dus ook veel aandacht voor deze thema’s.

Gymdocent: meneer Tim

Op school kan jij mij vinden in de gymzaal als gymdocent. Mijn naam is Tim Hoefnagel. Dit is de plek waar ik mijzelf het meeste thuis voel. In de gymzaal zijn ontelbare mogelijkheden, van jongleren tot naar het dak toe klimmen.  Met veel doorzettingsvermogen is in de gymzaal alles mogelijk. Ik help de kinderen hierbij, zodat iedereen op zijn of haar niveau aan de slag kan.

Naast dat je fysiek in beweging bent, is het sociale aspect heel belangrijk met sporten. Zo leren de leerlingen omgaan met winst en verlies, maar ook zelfstandig spellen spelen waarbij ze de rol van coach en scheidsrechter invullen. Daarnaast leren de leerlingen ook dat je super trost op jezelf mag zijn als iets na lang oefenen lukt.

Natuurpedagoog: meneer Jael

Sinds 2017 ben ik, Jael Nouhet (46), vakleerkracht op deze school en dat is echt een voorrecht. D.m.v. natuureducatie (actieve biologie) krijgen de kinderen de kans om op een andere manier naar het leven, de natuur en de lesstof te kijken. Het mag vanzelfsprekend zijn dat dit hen verrijkt. Dat is toch geweldig!
Ik neem de kinderen mee naar buiten waar we de wereld bekijken, ervan leren, haar beleven en ontdekken. Want de wereld vindt buiten plaats en daarvan leren doe je door het te ervaren, door te doen. Steeds vaker nemen we daarbij ook de schoolmoestuin mee, halen we de natuur de school in en soms is er ook nog naschools aanbod voor wie nog meer wil.
Meer weten? Vraag het gerust of bekijk alvast meer via mijn eigen website www.natuurpedagoog.nl.
Hopelijk kan je hier iets mee.
Groeten, ben benieuwd!

Docent beeldende kunst: juf Ceciel

Hoi, ik ben Ceciel van der Weide. Ik ben van jongs af aan dol geweest op tekenen, schilderen en creëren met mijn handen. Houd van de dieren en de natuur, wat mijn inspiratie bron is.

Hoe uniek is deze school dat ze koos voor een vaste kunstenaar in de school (al weer 8 jaar geleden), die een professioneel atelier inrichtte waar zowel volwassen cursisten als de leerlingen in kunnen werken onder professionele begeleiding.
Hoe geweldig dat alle groepen 8x per jaar, 1,5 uur thema-gerichte beeldende vormingslessen aangereikt krijgen in die mooie, stille, in de natuur liggende, inspirerende werkplaats.
(Terugkerende thema’s zijn: stilleven, mens, dier en plantenrijk, steeds weer met een ander techniek in een ander jasje want er is geen saai terugkerend aanbod)
Hoe bijzonder is het dat jullie kinderen ieder dag in de keuken kijken van een kunstenaar in bedrijf. Ze zien mij en volwassen cursisten werken aan beelden, kunst, natuur en cultuur. Zo krijgen ze van jongs af aan, van alles mee en dat verrijkt hun geest. Kunst is namelijk rijkdom, het prikkelt de zintuigen en daagt uit anders te kijken en te ervaren.
- Kinderen leren materialen ontdekken, ideeën ontwikkelen, keuzes maken en ordenen.
- Ze leren dat foutjes cadeautjes zijn om er iets ander mee te doen!
- Ze leren technische vaardigheden te oefenen
- Constructief en ruimtelijk, creatief denken en handelen
- Focussen en geconcentreerd in stappen werken
- Stereotype en vaste beeldpatronen loslaten om tot nieuwe beeldvorming te kunnen komen
Al bij al ik ben niet bezig met talentvorming of  om van de leerlingen kunstenaars te maken, maar ik ben bezig om de leerlingen nog meer vaardigheden te leren, die ze voor de rest van hun leven kunnen inzetten op allerlei gebieden in hun werk, privé en in hun hobby’s.

Wil je meer over mij weten? Kijk dan op mijn website, voor meer informatie over mij als kunstenaar en als docent en wat mijn leerlingen allemaal al gecreëerd hebben. www.cecielvanderweide.nl

 

Docent schaken: meneer Rick

Mijn naam is Rick van Loy en ik ben al sinds mei 2017 verbonden aan deze school. Toen ik op gesprek ging bij de toen pas aangetreden directeur, Roberto van Dalen, gaf ik aan dat ik ook schaakles wilde geven op school. 

Op de woensdagmiddag begonnen in november 2017 en dit jaar (2023) na de carnavalsvakantie gestart op de donderdagmiddag met twee groepjes in de onderbouw. Niet na schooltijd, maar onder schooltijd. 

In deze tijd waar veel meer ruimte is voor onderwijsdifferentiatie dan veertig jaar geleden, mag volgens mij het schaken als vak niet ontbreken op een basisschool. "We moeten kinderen niet leren wat ze moeten denken, maar hoe ze moeten denken". Dit werkt ook door in de schoolresultaten van kinderen bij de andere vakken. Verder vind ik dat in een tijd waarin kinderen uit verschillende culturen in dezelfde groep zitten, schaken zorgt voor verbinding.

Ik leidde in het verleden al meer dan een handvol jeugddistrict-kampioenen op en won in januari 2017 met een schoolschaakteam het scholenkampioenschap van het district Tilburg. 

Nog een leuke anekdote: "Er was eens een rijke zakenman die zijn kind naar de schaakschool stuurde". Men vroeg hem waarom hij zijn kind naar een schaakschool stuurde. De man antwoordde, "Mijn kind hoeft geen goede schaker te worden, maar ik wil wel dat hij in zijn leven overwogen beslissingen leert nemen". Dit laatste leidt ongetwijfeld tot meer succes en levensgeluk. 

Meer informatie over mij kunt u terugvinden op deze website. 

 

Scroll naar boven