Natuurnieuws

Voor we samen even pauze hebben en, waar het kan, samen de jaarwisseling vieren hier nog wat nieuws en info.

Lessen:

Terwijl de moestuin al in winterslaap is onder een bladerendekentje zijn we binnen gewoon verder gegaan. Waar het kan ook nog buiten. Van leren over wat dieren eten en waar ze leven tot vogelvoer maken voor de echte koude dagen (groepen 1/2). En van leren over de werking van de natuur tot braakballen pluizen (groep 5 – zie foto) van kerkuilen. En dus wat eten die?. Wat eten dieren en wat is hun plek in de voedselketen? En hoe oud zijn de bomen op het schoolplein en hoe leeft en werkt een boom? (groep 6) Wat heeft de natuur te bieden en wat is de functie daarvan. Hoe verhoud zich dat tot elkaar? (groep 7/8).

Naschoolse:

In het nieuwe jaar (januari 2019) starten dus weer de naschoolse natuurlessen op de aangegeven data. Kinderen die erbij zijn krijgen nog een bevestiging. Je mag alvast doorgeven wanneer je na 13 februari ook bij de naschoolse wil zijn. Weer voor 6 woensdagen van 12.30 – 14.00 uur (brood mee). Kinderen die nu bij de eerste rond (i.v.m. teveel aanmeldingen) er niet bij kunnen zijn worden als eerste gevraagd of zij de 2e ronde willen deelnemen. Als je je inschrijft rekenen we dus op je komst! Er is plek voor 15 kinderen uit groepen 3,4 en 5 samen.

Bij de aanmeldingen voor de 2e ronde zal er voortaan gevraagd worden om een 06-nr. op te geven i.v.m. bereikbaarheid, noodgevallen of niet aanwezig zijn van je kind. Mocht je hier bezwaar tegen hebben horen we het graag.

Scroll naar boven