Schoolkamp leerjaar 8

Leerjaar 8 is van 17 t/m 20 mei op schoolkamp geweest. Leerlingen Soedabeh en Janne hebben onderstaande verslagen over dit kamp geschreven.

Verslag Soedabeh

Wij,  groep 8, zijn op dinsdag 17 mei tot en met vrijdag 20 mei op kamp geweest. En daar willen we jullie graag meer over vertellen.

Als eerst kregen we de uitleg. Daarna werden we door alle kinderen van school uitgezwaaid. We moesten een heel eind fietsen. Want het kampterrein was wel 50 kilometer ver weg. We sliepen op het kampterrein De Brink in België. We deden allerlei verschillende soorten spelletjes. Zoals het dodenstraalspel, het havenspel, het weerwolvenspel en het kleurenspel. We hielden zelfs een sportdag, want we moesten natuurlijk wel fit blijven. Ook moest je zelf je eigen eten koken. Dat deed je met je leefgroep. Er werd ook elke avond een kampvuur gehouden. Waar we lekker met z’n alle eromheen op houten bankjes zaten. Ook werden er marshmallows boven het  kampvuur geroosterd. Uiteindelijk moesten we natuurlijk wel gaan slapen. Dat deden we in tenten. We werden elke ochtend gemaakt door de lieve woordjes van Juffrouw Jolien.

Op vrijdag 20 mei moesten we, na dat we ons ontbijt hadden gegeten, al onze spullen hadden opgeruimd en onze spullen in de auto hadden geladen, weer op de fiets en terug naar school fietsen. Waar onze ouders ons hebben opgewacht. En nadat we hadden besproken hoe het op kamp was, mochten we eindelijk weer naar huis.

Verslag Janne

Groep 8 is dinsdag 17 mei vertrokken naar het kamp terrein. Toen ze aan kwamen moest er worden gesjouwd. Eindelijk stonden de tenten, dus was het tijd om hout te sprokkelen. Toen ze genoeg hout hadden was het tijd om te koken : groentesoep, spaghetti en vla. Na het eten gingen ze bij het kampvuur wachten tot het donker werd. Het was zo ver, het was donker, tijd voor een spel, ze gingen dodenstraal spelen . Na het spel was het tijd om te gaan slapen ( het was al  laat ). ‘s morgens werden ze gewekt door de muziek en de juf. Toen groep 8 klaar was met ontbijten gingen ze sportspelletjes  spelen. Na de lunch kwamen de juffen en meesters van school even langs het was weer eens tijd voor een spel. Je kreeg een blad met kleuren die je in een volgorde moest vinden en de juffen en meesters hadden dan de kleuren. Er waren ook piraten die je kaartje af konden pakken door je te tikken het was erg spannend. Na het spel was het weer tijd om te koken : vissticks, aardappelen en doperwtjes als toetje hadden ze ananas. Toen ze klaar waren met eten gingen ze weer bij het kampvuur zitten dit keer met frisdrank ook maakte juf Jolien een pizza die we hebben gebakken op het kampvuur. Donderdag deden ze een spel waarbij je de kleurcode moest kraken. Na het spel mochten ze de hele middag vrij spelen, er werden leuke spellen gedaan. ’s Avonds aten ze: hamburger, ei ,aardappeltjes, en een salade. Bij het kampvuur was er niet alleen frisdrank dit keer maar ook chips. Toen het weer donker was gingen ze weer dodenstraal spelen. Het was erg gezellig, dit keer was het wel een andere plek, het was nog moeilijker. Na het spel waren ze nog even bij het kampvuur gaan kletsen voordat ze weer de tenten in gingen. ’s Morgens moest ze vroeg op want na het ontbijt moest alles opgeruimd worden. Toen het terrein weer schoon en opgeruimd was moest alles naar de auto’s worden gesjouwd. Uiteindelijk gingen ze weer terug. Toen ze aankwamen was iedereen doodmoe, maar ze moesten nog naar huis. Het was een superleuk kamp!

 

[epa-album id=”2420″ show_title=”false” display=”excerpt”]

Scroll naar boven