Nieuwsbrief 28 februari 2019

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Onze Nieuwsbrief gaat veranderen! Eens in de maand verschijnt de Nieuwsbrief. Deze staat dan bomvol met nieuws en is hierdoor onhandig in gebruik. Hier wil ik graag iets aan veranderen. In de MR-vergadering van 12 februari jl. heb ik dit besproken met onze MR. Ook onze MR denkt dat het goed is om de Nieuwsbrief frequenter te verspreiden. De Nieuwsbrief komt op de site van de school te staan, gaat naar alle ouders met een mailadres, staat op de Facebookpagina en is nog steeds in papieren versie te verkrijgen bij de administratie.
Vanaf vandaag staat er nog maar één nieuw item op de website, namelijk de Nieuwsbrief zelf. Deze brief is opgebouwd uit verschillende rubrieken die steeds terugkeren. Hierdoor wordt het overzichtelijker en makkelijker om informatie terug te vinden. Daarnaast zal de Nieuwsbrief voortaan om de week verschijnen. De volgende Nieuwsbrief komt dus al op 14 maart.

Onze Nieuwsbrief is voortaan opgebouwd uit de volgende rubrieken:

 • Nieuws vanuit de directeur
 • Hulp gezocht/ouderbetrokkenheid
 • Nieuws van onze experts (muziek, beeldend vorming, natuur, lees coördinator etc.)
 • Clusternieuws
 • Overig (MR, OV, ouderkamer, etc)

De Nieuwsbrief kunt u dit schooljaar nog verwachten op onderstaande data:
14 maart, 28 maart, 11 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni en 4 juli.

Over een paar dagen en het dan eindelijk zo ver! Het nieuwe klim- en speeltoestel wordt geplaatst op onze speelplaats. Op maandag 4 maart starten de werkzaamheden. De ingang aan de Auteurslaan zal gebruikt worden voor de aan- en afvoer van materialen. Als alles meezit zal het nieuwe toestel officieel geopend worden in de week van 11 maart. Vanaf dat moment kunnen kinderen gebruik maken van het speeltoestel. Ik vind het belangrijk dat kinderen uit onze buurt een fijne plek hebben om te spelen. Zowel onder schooltijd als ná schooltijd. De poorten van onze school zijn dan ook altijd geopend tot de laatste juf/meneer vertrekt. Als de poorten op slot zijn, is onze speelplaats ook gesloten en is het de bedoeling dat er niet meer gespeeld wordt op onze speelplaats.

Tot slot: de afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Carnavalswagens. In eerste instantie door een grote groep enthousiaste ouders. Hartelijk dank daarvoor! Daarna door de kinderen zelf. Op vrijdagmorgen gaan we zien hoe onze Opstoet door de wijk gaat. De route is bekend gemaakt en bewoners uit de wijk zijn allemaal op de hoogte gebracht van deze feestelijke happening. Wij hebben er zin in en hopen op veel toeschouwers.

Om 12.15 uur gaan de deuren van de school dicht en gaan we met een feestneus, een mooi pak en een brede lach, het Carnavalsgebeuren opzoeken. Ik wens iedereen een fijne vakantie en hoop u allen weer terug te zien op maandagmorgen 11 maart.

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen
Directeur Bs Wandelbos

Ouder Harrie van de Pas vertelt in groep 4 aan de kinderen alles wat ze willen weten over Carnaval. De raad van Elf, de Heuvel, den Opstoet, de rol van de Burgemeester, de sleutel….alles komt aan bod.  Op deze manier gaat Carnaval leven onder de kinderen. Mocht je nog meer willen weten over Carnaval? Kijk dan op de site: www.tjeuke.nl

Open dag 14 maart 2019

Op donderdagmorgen 14 maart houden we onze open dag. Deze dag is speciaal voor belangstellenden, ouder(s), opa’s en oma’s, vrienden en kennissen. In de ochtend staan de deuren van de klaslokalen open waardoor u een kijkje kunt nemen in de groepen. Daarnaast zal meneer Roberto op vaste tijden een korte presentatie geven over onze school.

Een team enthousiaste leerkrachten en ondersteuners staan deze ochtend klaar om u te woord te staan, en daarnaast met trots te laten zien hoe er op onze school gewerkt en geleerd wordt.

Koningsspelen 2019 op vrijdag 12 april 2019
Zoals u gewend bent, houden wij onze sportdag op de dag van de Koningsspelen. Dit jaar vindt dit plaats op vrijdag 12 april 2019. Door middel van deze brief willen wij u alvast op de hoogte brengen van de invulling van deze dag. De sportdag van vorig jaar krijgt dit jaar opnieuw een vervolg.Leerlingen groep 1 en 2:
Zij krijgen in de ochtend een uitdagend programma met afwisselende activiteiten in en rondom de school. Deze activiteiten worden zowel binnen als buiten uitgevoerd.Leerlingen worden verwacht in hun sportkleding (denk aan gepaste kledij i.v.m. de weersomstandigheden). Naast sportkleding verwachten we ook dat de leerlingen sportschoenen dragen (voetbalschoenen zijn niet toegestaan).

 • Aanwezig à   08:30 op basisschool Wandelbos (inloop vanaf 08.20u)
 • Ophalen à     12:15 op basisschool Wandelbos
 • Hulpouders à            Binnenkort zullen we een brief meegeven met de vraag voor hulpouders.

Leerlingen groep 3 tot en met 8: 
Deze leerlingen gaan naar Outrex. Deze locatie ligt midden in de bossen en de leerlingen gaan in en met de natuur sporten. Dit sluit goed aan bij onze visie. Oftewel: een buitensport accommodatie waar alle leerlingen aan activiteiten gaan deelnemen die uitdagend, avontuurlijk en leerzaam zijn!

Om 09.00u worden deze leerlingen bij Outrex verwacht. De activiteiten zijn om 13.00u afgelopen. U kunt deze locatie zowel met de fiets als met de auto bereiken. Wij verwachten dat u uw kind zelf naar deze locatie brengt en ophaalt. U kunt natuurlijk ook iets met andere ouders afspreken.
Het adres van Outrex is Oude Rielsebaan 51 in Tilburg.

Leerlingen worden verwacht in hun sportkleding (denk aan gepaste kledij i.v.m. de weersomstandigheden). Naast sportkleding verwachten we ook dat de leerlingen sportschoenen dragen (voetbalschoenen zijn niet toegestaan).

 • Aanwezig à    09.00 u bij Outrex (welkom vanaf 08.45u)
 • Ophalen à       13:00 u
 • Hulpouders à  Binnenkort geven we een brief mee met de vraag voor hulpouders.

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u vragen hebben, dan horen wij dat graag.

Meneer Maarten en Meneer Gerben
Organisatie Koningsspelen 2019

Route voor de fiets: 
De route met de fiets is 4,3 kilometer en het is 18 minuten fietsen. We zullen voor een veilige oversteek van de Bredaseweg en de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

Route voor de auto:

Op 1 maart vieren we op school carnaval. Je mag zo gek en mooi naar school komen als jezelf wilt. De flyers zijn al uitgedeeld aan de hele wijk. Je kan zelf ook komen. Alle tekeningen zijn ingeleverd en op 1 maart op school krijgen we te horen welke klas heeft gewonnen we moeten ook een optocht lopen en alle groepen zijn nog bezig met de carnavalswagen. Wil jij ook komen om naar de optocht kijken, kom dan zonder moeite!
Op 25 Februari werden de schoolfoto’s gemaakt. Er waren klassenfoto’s en pasfoto/portretfoto. Je moet bepaalde dingen zeggen en dan krijg je een mooi foto. Eerst doe je een proeffoto voor bewerking. Je moet /mag! er mooi uit zien, het liefst er mooi uit zien. De ouders willen een leuke schoolfoto van hun kind. Er waren 2 fotografen. We maakten eerst een pasfoto/portretfoto en daarna een groepsfoto. En daarna de laatste foto als je een broer/zusje op school hebt mag je met hen ook een leuke foto maken.

Veel liefs, Hijra

Op maandag 11 maart staat er een themabijeenkomst op de agenda van onze ouderkamer. Het thema is: Hoe ontwikkelen kinderen zich tijdens het spel?
Een leerzame informatiebijeenkomst waarin Ester van den Broek van Spel in huis, u meeneemt in haar gedachten en ideeën. We verwachten een grote opkomst en nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend is er een leuke ouder-kindactiviteit, samen met uw kind.
Scroll naar boven