Willem Kock - Directeur basisschool Wandelbos

Wandelbos wil dé basisschool zijn voor ‘schrijversbuurt kinderen’

Basisschool Wandelbos, gelegen in de ‘schrijversbuurt’ in Tilburg West, heeft onlangs een nieuwe directeur gekregen. Sinds 1 oktober 2014 is Willem Kock de persoon met de touwtjes in handen. Hij heeft als missie om van Wandelbos weer een echte buurtschool te maken.

Op dit moment kiest maar een klein deel van de ouders uit de ‘schrijversbuurt’ voor de school om de hoek, terwijl hun zoon of dochter wel op de kindercampus Wandelbos start. Men rijdt daarna in grote getalen de wijk uit en onze prachtig gelegen buurtschool voorbij.

Basisschool Wandelbos heeft een uitstraling van een achterstandsschool, maar dat is aan het  veranderen. We willen een kwalitatief uitstekende buurtschool zijn, die een aanbod verzorgt voor alle kinderen uit de wijk. En we zijn daar per direct mee gestart:

  • Ontwikkelen van een aanbod voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, vooral in de klas maar ook een zogenaamde Plusklas,
  • Moderne ICT voorzieningen, zoals een draadloos WIFI door heel de school en gebruik van tablets en touchscreens.

Maar we versterken ook onze verworvenheden; kleinschaligheid, resultaatgericht onderwijs en een duidelijke groene, educatieve draad naar de natuur en de bosrijke omgeving.

In een brief roept Willem Kock  ouders uit de ‘schrijversbuurt’ op tot het overwegen van Wandelbos als basisschool voor hun kinderen.

Scroll naar boven