Nieuwsbrief 24 oktober 2019

Beste ouders,

Ná een weekje vakantie, zijn  we weer gestart met de tweede periode in dit schooljaar. Deze periode duurt 9 weken en sluit af met de Kerstvakantie. Allereerst de startgesprekken op maandag, dinsdag en woensdag (28, 29 en 30 oktober). Hiervoor kon u afgelopen dagen intekenen op de lijsten bij de klassendeuren. Als ouder heeft u vast de leerkracht al een keer gesproken over de start van uw kind. De gesprekken zijn dan ook facultatief, maar zeker de moeite waard aangezien wederzijdse verwachtingen nog eens uitgesproken kunnen worden.

Deze week wordt ook de Parro schoolapp geïntroduceerd. Dit is een app, die door de leerkrachten gebruikt gaat worden om mededelingen met u als ouder, te communiceren. De mogelijkheden van deze app zijn groot, maar we willen dit op een verantwoorde en degelijke manier in gaan zetten. U hebt deze week een uitnodiging via de mail ontvangen, om zich hiervoor aan te melden. Ná een aantal maanden evalueren we het gebruik van deze app en kijken we waar het wenselijk is om de mogelijkheden nog verder uit te breiden. Zo is de mogelijkheid er om in de toekomst de ouder-kindgesprekken, in te plannen.

Inmiddels is het nieuwe schoolplan (2019-2023) in conceptvorm afgerond. In de MR-vergadering van 5 november zal dit plan aangeboden worden. Het is een ambitieus en realistisch plan, waarin we onze visie en strategische keuzes voor de komende jaren, uitgewerkt hebben. Nog vóór de kerstvakantie zal het plan aan belangstellenden gepresenteerd worden.

De volgende Nieuwsbrief verschijnt op donderdag 7 november.

Vriendelijke groet,
Roberto van Dalen

MNE-nieuws

Ieder jaar laat ik het toch even weten. Laat bladeren waar het kan lekker liggen. Natuurlijk wil je niet onverwacht uitglijden dus op de paden kan het weg maar in de tuin, het bos etc. Laat het liggen. Waarom? Bladeren vallen helemaal niet voor niets. Als eerste bieden ze beschutting voor gronddieren zoals egels. Daarna zijn ze bescherming voor de insecten en planten tegen de vorst die straks komt. Later in het seizoen vergaan ze en worden ze voeding voor de grond.

Wil je het Biolab binnen er is nu de achter ingang met eigen pad. Er staan borstels om je schoenen schoon de school in te brengen! We zijn een digitale microscoop rijker en er komt een nestkast met camera waarbij we, als alles goed verloopt, in het voorjaar de vogeltjes via de schoolwebsite kunnen zien broeden!

En wat deden de groepen de afgelopen tijd? We waren veel buiten en werden wakker met de dieren en ontdekte kleuren. Maakten een blote voetenpad, dat was een beleving! (zie foto). Samen pakten we de moestuin aan, leerde over Biomimicry (leren van de natuur) en leerde over de planten die rond de school groeien.

En wat komt eraan? Insecten ontdekken en erover leren, ligt en zwaar; wat blijft drijven en wat zal zinken?, Bloembollen planten; hoe moet dat?, een bosmuseum maken, Leren over de bomen en teambuilding door hutten te bouwen.

Er zijn nog geen vragen binnen gekomen in het vogelhuisje. Vragen en ideeën zijn welkom, het huisje hangt in het Biolab aan de boom bij binnenkomst vanuit de school.

En er zijn natuurlijk ook nog de naschoolse lessen op de woensdagmiddag door Eef, die gaan gewoon door. Op dit moment is groep 5/6 bezig.

Hier even een overzicht als reminder:

  • 13-11 start groep 7/8
  • 18-12 start weer groep 3/4
  • 5-2 start groep 5/6 weer
  • 18-3 start groep 7/8 weer voor de laatste keer dit school jaar
  • 6-5 start groep 3/4 voor de laatste keer dit schooljaar
  • 10-6 start groep 5/6 voor de laatste keer dit schooljaar

Aanmelding kan daarvoor of als je niet kan wachter eerder via een briefje in het vogelhuisje met je naam, groep en datum erop, dan heb je meer kans op een plek.

En inschrijfbrieven worden ook gewoon nog tijdig vooraf met de betreffende docenten meegegeven volgens de bekende manier. Lever dan z.s.m. je briefje weer in als je mee wilt doen die ronde.

Iedere ronde is het 5x voor 12 kinderen van 12.30 uur tot 14.00 uur, neem je brood mee. En voor de zekerheid; dit zijn extra NME lessen, een service van de school, geen naschoolse opvang.

Nieuws vanuit de onderbouw

Schoolontbijt met ouders!

Op vrijdag 8 november is het weer tijd voor het nationale schoolontbijt. Dit jaar zal daar meer aandacht aan besteed worden dan voorgaande jaren. Het schoolontbijt is dit jaar namelijk de afsluiting van het thema bij mij thuis, waar na de herfstvakantie mee begonnen is.

Tijdens dit ontbijt, wat plaats zal vinden in de nieuwe speelzaal/podiumruimte, zijn ouders welkom om even te komen kijken of om zelfs gezellig mee te eten. Het ontbijt begint rond 08:45 en zal duren tot ongeveer 09:30.

Wij hebben er al hartstikke veel zin in en zijn samen met de kinderen al aan de voorbereidingen begonnen. Wij hopen u dan ook allemaal tijdens het schoolontbijt te mogen verwelkomen!

Nieuws vanuit de bovenbouw

Groep 8 is op kamp geweest!

De hele klas vond het hartstikke leuk en gezellig (ook al werden we wakker getoeterd door juf Carla). Dinsdag was de bonte avond. De juffen en meesters deden voor ons leuke optredens. Zoals de optredens van juf Melanie en juf Lynn, de leuke moppen van juffrouw Kim en natuurlijk de leuke zwem-act van alle juffen en meesters. Maar ook onze Heathers-act was superleuk. Dit werd gevolgd door een leuke avond met marshmallows roosteren, zoals we ook al maandagavond deden, en het leuke weerwolvenspel met meneer Martijn. Natuurlijk moesten we ook eten. Dus: ieder groepje ging 1x per dag koken: ontbijt, lunch en avondeten (pasta, rijst en panenkoeken, jummie!). We bleven niet de hele tijd bij het kamp. We gingen bijvoorbeeld ook zwemmen en bowlen. En in onze grote tuin speelden we leuke spelletjes (bijv. dodenstraal). We hebben ook een sportochtend gehad met meneer Arjen ( helaas wel met regen). We hadden gezellige begeleiding: meneer Geza, meneer Arjen, juf Melanie en natuurlijk juf Carla.

We zijn terug en goed uitgerust van kamp en nu gaan we weer veel leren. Over werkwoordspelling, rekenen en begrijpend lezen. We gaan ook alvast oefenen voor de voorronde van de voorleeswedstrijd. In groep 8 leren we nog steeds vlot en vloeiend lezen.

Groetjes van Melek en Sienna uit groep 8

Uitnodiging voor ouders

Aanstaande maandag spelen we in de klas gezelschapsspelletjes met de kleuters.

Graag nodigen we u uit om deel te nemen.

Wanneer: maandag 28 oktober
Tijd: 8.45 uur – 9.15 uur

U bent van harte welkom!

Ouderkamer

Maandag 4 november
Creatieve workshop
Tijd: 8.30 uur – 10.00 uur

Graag tot maandag in de ouderkamer

Ouderkamer

maandag 11 november
8.30 uur – 10.00 uur
Met de directeur en de intern begeleider aan tafel

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met meneer Roberto en juffrouw Dana en krijgt u informatie over alle ontwikkelingen op school.
U bent van harte welkom!

Ouderkamer

Maandag 18 november
8.30 uur – 9.15 uur

Groepsinstructie en ouder / kind activiteit
Graag nodigen wij u uit voor het in ontvangst nemen van spelmaterialen voor thuis.

Scroll naar boven